Új tornatermet és mesés szórakozást varázsolt a K&H Gyógyvarázs Program

A speciális fejlesztőprogramot igénylő kis neveltek ugyanis egy teljesen újjávarázsolt foglalkoztató helyiséget vehettek birtokukba. A tornaterem a K&H Gyógyvarázs Programjának segítségével, pontosabban a program mögött álló bank ügyfelének számító Gravoform Kft. felajánlásával újult meg faltól-falig.

Nem újdonság már, hogy a bank vállalkozói ügyfelei ilyen felajánlást tesznek, az elmúlt években számos gyermek-egészségügyi intézménye, azok kis betegein segítettek már.
A tornaterem kiemelt szerepet tölt be a Pető Intézet programjában, hiszen a mozgássérült gyermekek rehabilitációjában minden apró eszköz, lehetőség fontos lehet. Éppen ezért érthető, hogy a kis betegek, a velük foglalkozó konduktorok, de még Dr. Schaffhauser Franz, a Pető Intézet rektora sem tudta leplezni örömét a megújult tornaterem, az új eszközök láttán.
"Hálásak vagyunk a K&H gyógyvarázs programnak és a felajánlóknak, hogy egyszerre gondoltak a neveltjeink mozgásfejlesztésére és a lelki egészség megőrzésére. A tornaeszközöknek köszönhetően neveltjeink mozgás fejlesztését magasabb színvonalon tudjuk biztosítani" - mondta el Kocsis Ágnes, a Pető Intézet munkatársa. Vaszkó Márta, a cég ügyvezető igazgatója szerint nem volt kérdés, támogassák-e a programot. Szociális érzékenységüket az is bizonyítja, hogy már nem először teszik ezt, sőt bíznak abban, hogy a későbbiekben is támogatni tudják majd a gyermek-egészségügyet.

Azonban a meglepetések sora ezzel még nem ért véget! Ozga Éva, a Pódium Produkciós Iroda PR és sajtókapcsolatainak felelőse bejelentette, hogy hagyományaikhoz híven az idén is kétszáz jegyet ajánlanak fel a december 24-25-én sorra kerülő Disney On Ice - Mickey és Minnie Csodálatos Utazása című előadásukra. Az ingyenes jegyekkel a Pető Intézet neveltjei néhány órára a mesék birodalmába utazhatnak, ahol biztosan megfeledkeznek gondjaikról, és felhőtlenül szórakozhatnak. Az előadást szervező cég már harmadik éve gondol azokra, akik a karácsonyt is betegen, a családjuktól távol kényszerülnek eltölteni. 

Marko Voljc, a K&H csoport vezérigazgatója szerint két ügyfelük ismét úttörő szerepet tölt be a kis- és középvállalatok között a társadalmi felelősségvállalásban. Elmondta, hogy bízik a felajánlások példamutató erejében, hiszen együtt többet tehetünk egy jó ügy érdekében.

Minden eddiginél nagyobb lett azonban a jelen lévő gyermekek öröme akkor, amikor megérkezett a sajtótájékoztató két díszvendége: a Disney On Ice produkció két sztárja, Mickey és Minnie. A gyermekek azonnal körbefogták a két kedves rajzfilmfigurát, és hosszú percekig könnyes szemmel ölelték őket, illetve paroláztak velük. Talán aznap nem is az új tornaterem volt a legnagyobb élmény, hanem az, hogy a két kedves mesehős minden gondot, fájdalmat múlt időbe tett pár órára.

Forrás: HáziPatika